Muuttoilmoitus maistraattiin ja huoltoyhtiölle

Muuttoilmoitus tulee lain mukaan tehdä aina, kun muuttaa pysyvästi asunnosta toiseen tai kun tilapäinen oleskelu toisessa osoitteessa kestää yli kolme kuukautta. Ilmoituksen voi tehdä aikaisintaan kuukautta ennen muuttopäivää. Sen tulee kuitenkin olla maistraatissa viimeistään viikon kuluttua muutosta.

Muuttoilmoituksen voi tehdä helpoimmin

• sähköisessä asiointipalvelussa osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi
(24 h/vrk) verkkopankkitunnusten, henkilökortin tai Postin käyttäjätunnuksen avulla

Muuttoilmoituksen voi tehdä myös postista tai maistaatista noudettavalla lomakkeella.

Ilmoitus huoltoyhtiölle ja isännöintitoimistoon

Maistraattiin tehtävän ilmoituksen mukaan muuttosta tulee myös ilmoittaa taloyhtiön kiinteistöhuoltoyhtiöön, joka ylläpitää talonkirjaa ja huolehtii nimimuutoksista ilmoitustaululle ja ulko-oveen. Huoltoyhtiön yhteystiedot löytyvät aina yhtiön ilmoitustaululta. Tarvittaessa kysykää lisätietoja isännöintitoimistolta.

Isännöintitoimistoon tulee aina ilmoittaa asuntoon muuttavien henkilöiden lukumäärä.

Uusi osakas

Jos olette ostaneet asunnon, isännöitsijätoimisto tarvitsee seuraavat asiakirjat osakerekisterimerkintää varten:
• Kauppakirja
• Todistus ja kuitti varainsiirtoveron maksamisesta
• Kopio osakekirjasta ja siirtomerkinnästä

Muistakaa ilmoittaa mahdollisten käyttökorvausten veloitusta varten isännöitsijätoimistoon myös asuntoon muuttavien asukkaiden määrä (vesimaksuja varten), haluatteko varata saunavuoron tai autopaikan jne. Asiakirjojen toimittamisen jälkeen Teidät merkitään osakerekisteriin ja saatte vastikkeenmaksukuitit.

Remontti uudessa asunnossa

Mikäli suunnittelette tekevänne remonttia heti muuton yhteydessä tulisi siitä olla hyvissä ajoin yhteydessä taloyhtiön isännöitsijään. Asunto-osakeyhtiölain mukaan pintaremonttia suuremmista töistä tulee tehdä muutostyöilmoitus taloyhtiölle ja töitä ei saa aloittaa ennen yhtiön antamaa hyväksyntää muutostyölle. Lisätietoja löydätte sivuillamme kohdasta Muutostyöohje.